1 - 3
17 juni 2015
20:00

Referat: IFK Tumba FK - Västerhaninge IF

Returmöte mot Tumba. Västerhaninge började bäst och redan efter 2 minuter tar Västerhaninge ledningen. Vedran kommer runt på högerkanten, får in bollen till Baris som möter på ett, skottet till vänster om Tumbakeepern som gör en bra räddning, returen ut och där kommer Robban och trycker in ledningsmålet. Efter ledningsmålet har Tumba en riktigt bra period där Västerhaninge inte lyckas få ordning på defensiven. Skott i kryssribban och Thomas fick briljera i målet. Efter kanske 30 minuter ebbar Tumbas övertag ut och Västerhaninge börjar ligga bättre i de defensiva positionerna.

I halvlek görs ett par små förändringar för att kvävaTumbas offensiv och det lyckas. I 65:e ytterzonsfrispark som Natthasit tar hand om, skruvar den in mot målområdet där Vedran möter och knoppar in bollen till 0-2. Tumba försöker men Västerhaninge ligger perfekt i det defensiva arbetet. Istället är det Västerhaninge som skapar de farligaste chanserna. I den 75:e en djup boll från Tufan som Adam tar med sig med klacken, kommer ren och placerar bollen lugnt i målet 0-3. Matchen är klar. I den 81:a kommer dock ett reduceringsmål från Tumbas sida men närmare kommer inte Tumba.

Matchen som helhet var mycket bra och spelades i ett riktigt högt tempo, en väl genomförd match av ett Västerhaninge som kämpade stenhårt.